måndag 7 december 2009

En kväll med julpyssel

Godkväll i alla stugor!
.
Här har vi haft en mysig helg med pyssel och bak. Storasyster (som snart fyller 9) ville ha julpysselkväll med mamma. Jag sökte fram material och så fick hon börja skapa. Här är hennes två tomtar och en ängel gjord på drickbara yoghurtburkar (actimel heter de visst). Billigt och praktiskt pysselmaterial. Visst blev de söta!
.
Själv hittade jag några större tändsticksaskar som jag piffade upp med lite säcktyg, papper, järntråd, bilder m.m. Hittade ett snyggt papper att printa ut på nätet med texten God Jul på olika språk som jag också använt här. Det skulle säker bli snyggt på julkort eller små paket. Här hittar ni sidan att printa ut från. Ni som inte förstår finska kan jag upplysa om att ni skall välja "Koristepaperi Hauskaa joulua pdf".
.
Nu har jag också bakat årets första jultårtor. Godast är de som nygräddade med en kopp kaffe. Inte så hälsosamt, men som tur behöver man inte äta dem så ofta.
.
Till sist en bild på min favoritplats just nu om kvällarna. I stolen framför vår täljstensspis med en kopp te och en bra tidning.
.
Ha det så gott i decembermörkret!

1 kommentar:

Lilith sa...

Hej!
Kul att hitta andra österbottningar här på bloggen! :)
Vad fint ni pysslat, och tack för tipset om pappret man kan printa ut!
Mmm, jultårtor är så goda... Fast så värst hälsosamma är de ju inte, synd att nästan allt gott ska vara ohälsosamt! ;)
Ha det så bra! :)