måndag 14 mars 2011

Livstecken!

Hej alla bloggvänner!
På denhär sidan har det varit ganska lugnt den senaste månaden. Jag har nämligen inte haft någon som helst inspiration att sitta vid datorn typ nån längre stund än det tar att läsa e-post. Livet har ändrat en hel del sedan pappa inte längre finns ibland oss, vilket otroligt stort tomrum han lämnade efter sig! :(
.
Här hemma har vi haft kaos i en vecka. Vi har nämligen tapetserat om i vårt sovrum. När vi byggde hus för ca 7-8 år sen var det ännu populärt med bårder och tvådelade färger på tapeterna. Nu började det kännas uttjänat och jag ville pigga upp livet med nånting nytt.
.
Här är en bild från sovrummet just innan vi började riva bort den gamla tapeten.
.
Efter tapetseringen blev det såhär. En fondvägg med stora blommor i beige och svart. Alla andra väggar är vita. Vår säng är en gammal utdragbar soffa som byggts om till säng och restaurerats. Vi har alltså soffryggen till sänggavel och ligger andra vägen i den än vad de gjorde förr. Soffan har varit min farmors och farfars.
.
I vårt sovrum står också denna gamla klaffbyrå som också varit farmors och farfars.
Här blev färgen olika på bilderna, men det är den rödare som stämmer mest med verkligheten. Inuti är byrån gulmålad efter gammal tradition.
.
På byrån står denna gamla "spoltrådshållare" eller vad den kan kallas. Den har varit min farmors mors har jag fått höra. Där står målat "Anna Brita 1851". Tyvärr har min kära mor nångång målat över originalfärgen när hon hade sin vita period och ville ha allting vitt. Jag har försökt få fram originalfärgen tillbaka utan att förstöra nånting, men det är ett finlir som tar otroligt med tid. Visst är det vackert med vitt, men nån måtta ska det väl vara, gamla saker med årtal som denna ska väl inte förstöras med målfärg!
.
Mitt pysslande i övrigt har överhuvudtaget inte existerat. Nya Tilda-boken "Tildas Atelier" har jag haft i ett par veckor redan, men inte hunnit annat än bläddra i den, beundra och fantisera om allt jag vill sy. Snart återgår väl livet till det normala när jag får tid, inspiration och ork att ta itu med nåt igen. Att besöka alla favoritbloggar ska jag också ta mig tid för, men inte ikväll. Nu ska jag nämligen iväg på vårat månatliga "symöte" där det ikväll bjuds på exotisk bricka!


14 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Kul med ett livstecken från dig , i din tunga tid.Så fint ni gjort i sovrummet,o vackert med dom gamla möblerna .Få se vad den exotiska brickan är ? Kram Nette

Lyckoslanten sa...

Trevligt att läsa hur du har det mitt i det jobbiga! men så fint det blev med den tapeten. Sänggaveln kom fram på ett helt annat sätt!
Mina föräldrar har en likadan klaffbyrå som min pappa har restaurerat.
Tids nog kommer lust att skapa! Det är inget man kan pressa fram!
Ha det gott så länge! ♥

Louise sa...

Roligt att höra från dig vännen! Allt har och tar sin tid och måste så få göra! Tids nog får du tid, ork och inspration. Men vilken fin förändring det blev i ert sovrum! Verkligen fräscht! Och spoltrådshållare skulle jag inte tacka nej till! Sköt om dig!

AnnHelen sa...

Roligt att höra av dig Monica, du har nog varit i mina tankar! Gillar nya tapeten skarpt, och sänggaveln är ju jättefin! Och trots att jag älskar vitt som du vet..är jag av samma åsikt att skatter med årtal skall behållas som original, de är värdefullaste och vackraste så! Ha det så bra vännen,
kram,
-A-

Anonym sa...

He vaalt ju gårr bossit !!! Vit, svart å beige er ju fint ... Hmm... ;)Kram på Dej Vännen ! T.

Monica sa...

Hejsan det var trevligt att höra av dej igen. Förstår dock att det varit tunga tider.
Men snyggt i sovrummet har ni gjort.Visst blir det fräscht med lite nytt ibland.
Hälsningar Monica

Vform sa...

Hej Monica!
Vilket fint sovrum!
Roligt att få se före- och efterbilder! Snart har vi vårt kök färdigt renoverat också!
Och du; Man får ta en dag i taget ibland! "Allt har sin tid"
Kram

Livet på Vestergård sa...

Oj så fint det blev med den nya tapeten!
Undras när jag ska få inspiration att göra om vårt sovrum :)
Kram Kicki

Moster och jag sa...

Trevligt att få livstecken från dig mitt i den svåra tid du går genom.
Blev ju riktigt fint i ert sovrum. Vi håller också på med renovering och i byggnad så jag har valt våra tapeter till sovrummet. Blir också en fondvägg hos oss också.
Men värst är allt dammande med renoveringen.
Sköt om dig!! kram Maj-Gun

Mammasblommor sa...

Så fint det blev med nya tapeterna, jättefräscht! Klaffbyrån ser härlig ut, en liknande hade vi i sommarstugan när jag växte upp men då satte man inget värde på såna möbler. Nu vet jag inte ens om den finns kvar sedan syrran och hennes familj renoverat stugan!
Ha det gott!
Kram Margot

Birgitta sa...

Kul att du är tillbaka. Så fint det blev med de nya tapeterna i sovrummet. Alltid roligt med lite nytt.
Ha det så gott.
Kram Birgitt

Snäckskalsdalen. sa...

Där var du tillbaka, det var trevligt det och så fint det blev i sovrummet. Nu ser man den underbart vackra sänggaveln ordentligt, den var förresten väldigt vacker och likaså chiffonjén.
Hoppas vi hörs snart igen!
Agneta kram

Mor Tuta sa...

Hej!
Vandrade runt lite och hittade dej. Intressant och fin blogg. Ser att du gått igenom mycket. Det kommer att bli ljusare i slutet av tunneln.
Fina tapeter och möbler, roligt med gamla släktklenoder.
Kram Birgit

Millan sa...

Välkommen tillbaka till bloggvärlden!
Jag förstår att det fortfarande känns jobbigt...

Så fint ni gjort det i sovrummet också, jag önskar att jag hade så fint i mitt sovrum...

Kram Millan