onsdag 4 februari 2009

Runebergstårtor

Imorgon firar vi Runebergsdagen och hos oss har det blivit en sed att baka dessa underbara tårtor då.
*
Runebergstårtor
(8 stora el. 16 små)
150 g smör el. margarin
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 dl skorpmjöl el. kaksmulor
1 dl malen mandel
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
några droppar romessans
*
Dekoreras med hallonmarmelad & sockerkristyr
*
1. Vispa smör och socker pösigt
2. Tillsätt äggen
3. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt i smeten
4. Till sist mjölken och romessansen
5.Fördela smeten i formar och grädda i ca. 15 min i 200 grader.
6.Dekorera när de svalnat.
*
Jag har använt såna här kakformar som är lämpade för detta bakverk, men det går precis lika bra med vanliga muffinsformar.


Inga kommentarer: