söndag 29 augusti 2010

Höstlik veneziad

Hej alla vänner! Hoppas ni haft en fin veneziad/villa-avslutning!
Vill också tacka för alla värmande kommentarer jag fick i förra inlägget. Tusen tack för att ni tar er tid och bryr er, fast det är jobbiga saker det handlar om.
.
Nu var veneziad-firandet överstökat i ett ganska regnmulet väder. Vi åkte iväg till vår husvagn över helgen och här hemma lämnade endast denna lilla lykta och brinna på gården.
Vid vår camping var det ganska fullt av ivriga veneziadfirare. I den närbelägna orten ordnades "muikkumarkkinat" som vi förstås besökte. Jag gillar inte denna fisk så värst mycket, men gubben skulle ju ha stekta "muikkor" (Va sjutton heter de nu på svenska? Siklöja?) Istället satsade jag på att köpa en ny vedkorg, har nu ingen bild på den, men en äkta flätad pärtkorg ville jag ha.
På campingen hade de ordnat en del trevligt program bl.a. dragkamp både för vuxna och barn. Storasyster var med och när hennes lag vann blev det stort jubel! Till kvällen hade vi laddat upp med en massa ljus, marshaller och smällare. Tyvärr började det regna rätt mycket så varken ljus eller smällare ville brinna. Istället satt vi i vagnen med ett glas vin och tittade på fyrverkerier som de som trotsade regnet var och sköt.
.
.
Att det blivit höst är det inget tvivel om. När vi sist simmade för två veckor sen var det 23 grader i vattnet. Nu var temperaturen nere i 13... brr. Här hemma har vi en ganska präktig äppelskörd på ett av våra träd. Det lär bli en äppelkaka denna vecka.
.
Rönnbären lyser röda i stora klasar på vår gård och när man tittar på gräsmattan börjar det dyka upp mer och mer gula nerfallna blad.
.
Nu väntar min lediga vecka som jag skall ägna åt städning och röjning här hemma så gott det går med lillasyster hängande med i allt. Ett Tilda-projekt har jag också på gång. Storasyster skall iväg på läger över en natt med sin klass och nu hamnar jag se över hennes packning.
.
Ha en fin början på hösten!
.
Kramar


8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Vi hade faktiskt riktigt bra väder på villaavslutningen.Men det är kallt i vinden och vi är ganska nöjda att småningom avsluta villalivet för i sommar.
Så fin äppelskörd ni får!
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Där jag befann mig vid de sju broarna kom regnet först på natten! Men visst var det bäst att klä sig under kvällen då man skulle njuta av allt det vackra! Det var trevligt att få uppleva Veneziaden på det ställe den började firas i tiderna!
Hoppas du får en fin ledig vecka och hinner med det du har planerat! ♥

Nette Cecilia sa...

Vi fick inget regn på vår villa avslutning men det blåste kallt.Tänk vad väder o vattentemp kan ändras hastigt.Hoppas det går bra med städningen,kram Nette

Jenny sa...

Hej Monica,
Läste precis ditt inlägg om din käre ängel Theo som är himlen..fick tårar i ögonen. Jag kan inte föreställa mig vilken sorg det är att mista sitt nyfödda barn..vad fint ni uppvaktade honom på sin fjärde födelsedag.

Stor kram till dig!

Jenny

alegni sa...

vi kom hem från vår "bröllopsresa" på lördag kväll, så vi slapp fira veneziaden i år. jag är för övrigt ingen större anhängare av dessa helger d man "borde" göra något kul...
en sensommarkram från
ingela

Moster och jag sa...

Vi firade villavslutning utan regn, endast lite kyligt var det.
Hoppas du får en givande vecka med städningen.

Snäckskalsdalen. sa...

Tack för rar kommentar hos mig!
Och så fint ni har det med er hsötljushelg, vi har nog ingenting sådant i Sverige. Jag är helt fascinerad av ni har det och verkligen gör det!
Agneta kram

Louise sa...

Åh så skönt med en ledig vecka! Hoppas du får en massa saker gjorda! men kom ihåg att slappa litet också :)