torsdag 9 december 2010

Fin vinst och julbroderier

Hej alla vänner!
Hoppas ni inte stressar ihjäl er dessa bråda tider före jul. Här tar vi det annars lugnt, förutom att det är många julfester att hinna med. Sorry vänner, men skriva blogg, läsa och kommentera hos er andra hinner jag inte riktigt med just nu. Känns inte så bra, eftersom jag är så glad över alla ni som hälsar på här och skriver så gulliga kommentarer.
.
Nu vill jag i alla fall visa vad jag fick på posten igår. Ett fint paket med kuddfodralet som jag vann hos Annies Blå. Tusen tack Annie! Ni kan inte ana hur fin kudden är. Nu hade jag inte rätt storlek på innerkudde åt den här hemma, så det måste jag skaffa inom det snaraste. Kudden har jag satt på vår säng nu att börja med, men närmare jul skall den nog komma i vardagsrumssoffan! :)
.
Nu tänkte jag avslöja en ny sida som ni kanske inte kände till hos mig. Tidigare innan jag hade familj var mitt stora intresse korsstygnssömnad. Numera har jag inte tid med sånt och även intresset för det har svalnat, men jag har ju mina gamla alster att glädjas åt. Till julen kommer en del broderier fram som t.ex. denna julkalender. Vanligen hänger det karameller där till döttrarna, men nu har jag fotat utan karameller, så de inte skulle täcka bilderna. Ett antal timmar ligger bakom alla de stygnen, men visst är jag stolt över den!


.
Här är en samling av andra julbroderier som just nu hänger framme. Paradhandduk i köket, två tavlor med tomtefar och tomtemor och en liten tavla av julkrubban.
.
Önskar er en trevlig fortsättning i väntan på julen och så skriver jag igen när tid ges!


10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Grattis till vinsten, så många vackra saker du sytt o med så små stygn,kram Nette

Anelias hantverk sa...

Grattis till en jättefin kudde! Så många vackra korsstyngsbroderi du har gjort! Själv har jag en hel del som var ett väldigt roligt handarbete förr.
Ha det bra!

alegni sa...

vi har en likadan korsttygnshistoria, monica. jag har sytt en hel del tidigare, men har faktiskt inte plockat fram något av mina gamla alster denna jul. så kan det gå...
kram

Anonym sa...

Samma historia här... finns paradhandukar och väggord m.m. Julkalendern du sytt är faktiskt fin.

LILLA RUMMET sa...

Oj vilken mysig sida jag hittade till. Blir en favorit direkt *Ler*

va mycket fint du gör, klart inspirerad.

Grattis till fin vinst *Ler*

Kram Cattis

Mammasblommor sa...

Grattis till den fina vinsten! Så många vackra korsstyngsbroderier du gjort, jättefina!
Ha en fin helg!
Kram Margot

Black Iris sa...

Men oj vilka söta julbroderier du gjort. Förstår att det är roligt att plocka fram dessa och vilken underbar kudde du vunnit. Grattis!

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Urfina julbroderier, det är något speciellt när man gjort det själv!
Agneta kram

Moster och jag sa...

Jätte fina julbroderier du har. Själv har jag inte sytt så mycket men förr så var syrran en riktigt hejare på att brodera. Så det finns många fina alster här hemma hos mig också.
Även svärmor har broderat åt mig medan hon levde.

Visst är det en aning stressigt så här före julen.
Ha det bra! kram!!

Anonym sa...

Vilka fina broderier! Jag har aldrig haft tålamod att sy korsstygn. Däremot blev det mycket blekingesöm för många år sen.... men det är ett minne blott =) Numera är stickning nr 1. Har alltid minst ett arbete igång.
Ha en fin helg!