fredag 27 maj 2011

En uppdatering!

Härinne har jag inte varit på flera veckor. Dygnets timmar verkar inte räcka till för allt som händer just nu, men så småningom lugnar det ner sig.

.

Vårfester är undanstökade både på jobbet i min egen barngrupp och för mina egna barns del. Storasyster har en vecka skola kvar innan sommarlovet börjar. Själv skall jag jobba hela juni ännu och lillasyster vara på dagis. Gubbens semester börjar först i mitten på juli.

.

På jobbfronten lever jag också i spännande tider. Under den närmaste tiden avgörs om jag får fortsätta på mitt nuvarande jobb där jag verkligen trivs. (Hoppas, hoppas...!)

.

Storröjning i mitt föräldrahem där ingen längre bor har vi börjat med. Nu står huset till försäljning! Pust, vilket enormt projekt!!! Fysiskt tungt, men psykiskt dubbelt värre. Har t.ex. röjt igenom mina gamla skolböcker som varit sparade under alla dessa år. Härligt att hitta uppsatshäften från lågstadietiden. Märkte att jag tyckte om att skriva redan då! ;-) Många andra ovärderliga skatter har också kommit emot ögonen som det emotionellt är svårt att slita sig från. Vart ska man göra av allting? Vi har kallblodigt slängt en massa redan, sålt en del och sparat det vi behövt, men kvar finns massor av möbler och prylar!

.

Ute har det hunnit bli sommar och jag har inte alls hunnit njuta av allt det som blommar i min trädgård just nu, t.ex. Tulpaner, Fänrikshjärtan, Vallmon och Nejlikrot.Alpklematis, Iris och gula Vårkragar.Allt gott till er mina bloggvänner!

6 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Hej Monica! Känner så igen mig i det där att man inte hinner njuta av det som växer i ens trädgård när det är som vackrast. Men det blir bättre! Förstår att det är emotionellt tungt att tömma barndomshemmet. Håller tummarna för att det ordnar sig på jobbfronten! ♥

Mor Tuta sa...

Jag tassar in till dej igen, det händer lite sporadiskt.
Läste att ni redan firat mors dag. Vilket fint halssmycke.
Här är det Mors dag i morron. Hoppas också på fika på sängen.
Jag/vi håller också på att tömma mitt föräldrahem, massor av jobb och känslor.Mina föräldrar flyttar till ett trygghetsboende efter att bott i huset 60 år.
Önskar dej en skön helg, hoppas du hinner njuta av blommor och natur.
Kram Birgit

alegni sa...

jag lider med er och husförsäljningen. vi gjorde ju samma med makens hemgård förra sommaren, och vilket jobb det var!
i dag ångrar man att man lät vissa saker försvinna en ur händerna, men i sådana situationer mäktar man bara inte tänka på allt eller ta vara på allt. å andra sidan är det ju bara döda ting, så kanske man inte ska harmas, det viktigaste - minnena - kan ingen ändå ta i från oss.
allt gott! kram
ingela

Moster och jag sa...

Javisst är det tungt att tömma och sälja barndomshemmet. Och massor måste man slänga bort för det finns inte utrymme. För två år sedan tömde vi mannens barndomshem och det var verkligen inte nån lätt uppgift men det fanns ingen annan utväg.
Hoppas allt ordnar sig för er också.

Lycka till med jobbet! Kram Maj-Gun

Snäckskalsdalen. sa...

Mycket arbete och många tankar..
Jobbigt. Hoppas det går bra och ordnar upp sig för er.
Agneta kram

Livet på Vestergård sa...

Hoppas att du får positiva besked när det gäller jobbet!
Inte kul att behöva tömma barndomshemmet...
Ha det bra! Kram Kicki