onsdag 6 juli 2011

Vilket slit!

Hallåå........ (hallåå svarar ekot här inne). Knappast har jag några läsare kvar här efter ett blogguppehåll på en månad. Förklaringen är denna:


(bild lånad från nätet)
.
Nu är mitt barndomshem sålt till en ung barnfamilj som ska flytta in från 15 juli. Gissa vad jag och min bror med respektive familj gjort den senaste tiden. Just precis, tömt ett stooort hus med tre våningar som mina föräldrar byggt i början på 60-talet. Vilken pärs, vilket slit! Är helt tom, har skrattat och gråtit om varann åt alla minnen som dykt upp.
.
Först har vi inom släkten tagit det vi vill ha, sedan har vi packat ihop till loppislådor en hel massa saker. Efter det blev det att skänka bort en massa. Röda korset kom och hämtade möbler och kläder och fick sin stora paketbil proppfull. Till biblioteket skänkte jag en massa böcker typ uppslagsverk. En del möbler har jag sålt på Findit. Och till sist allt som ännu lämnat över (och det är inte lite) har hamnat till återvinningspunkten!
.
Visst känns det konstigt att några helt främmande människor ska börja vistas där och renovera upp det så som de vill ha det. Ändå är det skönt att släppa taget om det, slippa alla kostnader och underhåll som krävs när man är husägare. Både jag och brorsan har ju byggt våra egna hus en bit från hemgården.
.
Annars har jag min första semestervecka på gång nu. Är ledig hela juli och från augusti ska jag börja jobba på riktigt. Fick faktiskt ordinarie jobb efter att jag jobbat som vikarie över 20 år! Äntligen!
.
Nu ska vi så småningom ta oss tid att koppla av efter allt slit. En liten semestertrip ska det bli så småningom, troligen till Tallinn. Husvagnen står och väntar på oss på sin säsongsplats och jag hoppas vi snart kan åka dit! :) Jag längtar också otroligt efter att få sätta mig vid symaskinen!
.
TREVLIG SOMMAR!
.
Monica

12 kommentarer:

Vform sa...

Hallåå själv!
Visst är vi kvar!
OJ, vad du/ni har kämpat på ... säkert inte så enkelt, och knappast roligt heller! Men att stugan skulle stå tom kan väl heller ingen tänka sig!
GRATTIS till jobbet! Det är guld värt!
Ha en riktigt skön ledighet nu i sommarvärmen!
KRAM!

AnnHelen sa...

GRATTIS till ordinariejobbet!! Det var på tiden! Njut av semestern! Kram, A

Lyckoslanten sa...

Så skönt att ni fick det där gjort nu och att du kan börja tänka på semester och att vila upp dig! ♥

nattugglan sa...

haloij.. vad du har kämpat på..o det förstår jag att det kan kännas av med både gråt o skratt.Men som sagt vad skall man med allt.. bra att ni kan "skänka lite hit o dit".. Ha det bra i tallinn../Christine

Louise sa...

Jag kan bara ana vilket jobb ni gjort...men nu är det skönt då det är över! Njut!!

Nette Cecilia sa...

Du har nog säkert haft det jobbigt ,vi finns nog kvar alla vänner är värda att vänta på ,du ska ha det så bra på din semester ,o va trevligt att du fick ordinarie jobb ,Nette

Käranån sa...

Vilken jobbig tid du har haft! Du behöver verkligen få semester och vila ut. Grattis till ditt ordinarie arb.!! Ha en skön semester!

Livet på Vestergård sa...

Vilket jobb du haft. Men nu får du andas ut. Njut av din semester och grattis till fast jobb!
Kram Kicki

Anonym sa...

Grattis till fast jobb och trevlig semester!! Hälsningar Maria

Mammasblommor sa...

Vilken jobbig tid du haft och inget lätt och trevligt jobb heller! Vet av erfarenhet hur svårt och känslosamt det kan vara! Skönt att ni är klara med allt nu så du kan njuta av semestern! Stort grattis till fast jobb!
Ha det gott!
Kram Margot

Black Iris sa...

Oj vad slitigt ni måste ha haft och jag förstår att känslorna är blandade men kul att du är tillbaka i alla fall..

Kram Maidi

Anna sa...

tråkigt att sälja föräldrahemmet men när ni har egna hus i närheten kan man ju inte ha det kvar heller. hoppas att de gör fint de som köpt det!