fredag 16 september 2011

Fredag, gamla fynd och award

Hej!
Fredag igen känns det som. Veckorna bara flyger iväg och det blir bara mera höstlikt varje dag. Vått väder har vi haft den sista tiden, men fredagkvällen till ära kikar solen fram. Gubben är ute och reser med jobbet igen och jag och flickorna har fått klara oss själva.

Här är lite bilder från en hylla jag har i sovrummet. Nu har den fyllts av gamla fynd som flyttade till oss när vi städade ur mitt barndomshem. Några gamla böcker som jag tycker är så vackra t.ex. den gamla postillan som mina farföräldrar ägt.
Dessa skor har undertecknad använt flitigt nångång kring -69-70, alltså detta är mina första sandaler! I den gamla korgen finns en massa tillbehör till en spinnrock, spolrullar m.m. Själva spinnrocken finns också i behåll, men den har inte rum att stå framme nånstans.

En award har jag fått av en ny bekantskap, Maribel med bloggen Maribel pysslar.  Tack för den du!
Med awarden följde fem frågor som man skulle besvara.

1. Varför började du blogga?
Mitt bloggande började redan år 2006 när jag drabbades av mitt livs största sorg och miste mitt barn. Den bloggen finns här ännu. 2007 flyttade jag bloggandet till Blogger, skrev en massa för att få utlopp för mina känslor. Den bloggen finns inte längre. Hösten 2008 kring min 40-års dag startade jag lillamonica pysslar och riktade in mig på att skriva om allt det ni hittar här nu.
2.Vilka bloggar följer du?
Inspirerande bloggar om, handarbete, inredning, trädgård och bakning. Stor del av dem är andra finlandssvenska bloggar.
3.Favoritfärger?
Grönt har alltid varit min favoritfärg, men det gäller då på kläder. I hemmet vill jag helst ha vitt, beige, brunt, grått, svart och nu har även rosa börjat dyka upp!
4.Favorit film?
Jag gillar romantiska komedier och till favoriterna hör Pretty woman, filmerna om Bridget Jones och Notting Hill. Endast en klar favorit har jag inte.
5.Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Island är ett land som fascinerar mig med sin speciella natur.Hoppas jag nångång kan resa dit.
I Australien har jag släktingar och att få hälsa på dem vore en upplevelse, men det är ju verkligen far, far away...

Nu borde jag ännu skicka awarden vidare till 5 bloggare med under 100 följare. Hittar inte 5 sådana, så ger den vidare till alla under hundra strecket som ännu inte fått den!
***

Ikväll är det fredagsmys som gäller. Imorgon blir det shopping med flickorna, ett födelsedagskalas och till söndan har jag lovat dem ett simhallsbesök!
Trevlig helg!

6 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Grattis till awarden!
Så fin den gamla postillan är. Njut av fredagkvällen tillsammans med dina flickor.
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

En sådan Postilla finns nog i mitt barndomshem tror jag. Jamen där har du den awarden! Grattis! Tycker de frågar jag fick var en fler, vad man har för mål med sin blogg, men annars lika!
Ha nu en riktigt skön kväll med flickorna! ♥

Annelis hantverk sa...

Grattis till awarden!
Så mycket trevligt antikt du har i hyllan! Roligt att äga sina första sandaler och postillan är ju väldigt värdefullt efter dina förfäder.
Ha en fin helg!

Margot sa...

Grattis till awarden! Så fint i hyllan med alla gamla saker! Kul med gamla grejer med mycket minnen!
Ha en trevlig helg!
Kram Margot

Black Iris sa...

Så mycket fina gamla saker du har och ett stort grattis till awarden..

Kram Maidi

Käranån sa...

Så fina gamla saker du har! Grattis till Awarden1 Du ska ha en skön helg!!