torsdag 8 september 2011

Böcker böcker...

Hej alla bloggvänner!
Nu är höstrusket här och det är dags att förbereda sig för innesysslor. Själv har jag laddat upp med en del böcker att ta till när pysselivern faller på. Här får ni lite smakprov:
Nyaste Tilda-häftet "Tildas Juleverksted" damp ner i postlådan denna vecka. Den stora "julenissen" och "miniengler" blev genast favoriter som jag vill sy i höst.
Boken Jeans, lappa och sy nytt av Anna Hörling innehåller en massa idéer på hur du kan återanvända gamla jeans. Vad sägs om att sy tofflor av bakfickorna, en korg av byxbenet eller små nätta tetra-nessesärer? :)
Har du mycket restgarner är detta rätta boken. Restvärme av Anne Braw innehåller praktiska enkla mönster att sticka eller virka. Muddar, körledarvantar och Svenska dagbladet- mössa föll mig i smaken.

De som syr lapptäcken har jag alltid beundrat. Nu skaffade jag mig lite enkla råd och mönster i lappteknik, boken Sy med lappar - Hilde Lien & Tina Eckeroth. Kanske jag nångång blir en hajare på det också. Väggbonaden för syrummet (ett rum som jag saknar) är helt ljuvlig. Speciellt gillar jag upphängnings-stången. En hel massa fina kuddfodral fanns också i boken.
Nu skall jag krypa upp i soffhörnet framför spisen, dricka lite hallonte och unna mig tid att kika in till er andra!

12 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Så mycket inspiration där! Tildahäftet får jag vilken dag som helst, men den där jeansboken och de andra kunde jag också ha! Fina stunder! ♥

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka underbara böcker, jag älskar böcker det är så mysigt att bläddra och drömma och fantisera och få fantastiska idéer.
Agneta kram

Livet på Vestergård sa...

Så inspirerande böcker! Tildahäftet är på väg till mig också :)

Monica sa...

Ojdå jag har inte hunnit ännu beställa Tilda boken...
Tack för tipset :)

Ha det bra
Monica

Moster och jag sa...

Många pyssel timmar har du säkert framför dig.
Många intressanta böcker.
Ha en skön kväll! kram!

Nette Cecilia sa...

det nya Tilda häftet kommer att vara till salu i min affär också så småningom .häftiga dom där jeansbakfickorna ,kramis ,Nette

Vardag och flärd sa...

Tack för boktipsen! Tildaboken kommer jag att köpa och även Sy med lappar. Ska bli så mysigt att sitta vid symskinen i vinter.
Kram Eva

Vform sa...

Oj, vilken inspiration du får ur de fina böckerna! Bara att börja på ;)
Ha en mysig helg i soffan!
Kram Vivan

Louise sa...

Jag skulle kunna beställa alla de böcker du tipsar om!! ska kolla in priser på adlibris ;) ha en skön helg!

Maribel sa...

Hej! Det finns en överraskning till dig på min blogg.

Black Iris sa...

Den där jeansboken får jag nog kolla upp. Den verkar intressant..

Kram Maidi

vi i villa ville kulla sa...

Har oxå skaffat mej lite Tilda dockor som jag tänkte pyssla med nu på höst kvällarna...Vilken inspiration du ger oss här inne hos dej!Hit kommer jag fler ggr!!!

Kram Lotta