onsdag 3 mars 2010

Sportlovsresa norrut

Nu är vi hemma igen efter vår lilla sportlovstripp norrut. Vi behövde verkligen lite ombyte just nu och tillbringade två nätter på spahotell Oulu Eden. Härligt att skämma bort sig med hotell ibland, speciellt är det ljuvligt med färdiglagad frukost och sköna sängar. Simmat och bastat har vi förstås så jag kände mig skrynklig som ett russin till sist! Hihi...
.
En dagstripp gjorde vi till Ikea Haparanda. Konstigt detta med Ikea. Skulle inte ha nånting, behövde inget, men när jag väl var där hittades minsann allt möjligt som jag behövde. Tar mina inköp i ett annat inlägg nångång.
.
Håll i er, nu skall vi förflytta oss till Kung Bores land...
Kemin lumilinna (snöslottet i Kemi). Detta kan ni inte missa om ni har vägarna förbi Kemi under den kvarvarande vintern. Trodde inte det var verkligt att allt detta var bara snö och is.
Ingången här vaktas av isbjörnar.
Klicka på bilderna så förstoras de en aning.
.

Snökapell. Här lär många par gifta sig varje vinter.
.

Vad sägs om att tillbringa bröllopsnatten i en snösvit i denna is-säng...
.

...och sedan äta frukost i is-restaurangen!
.

Här ser ni våran kompositör Jean Sibelius i sin egen snökabinett.
.

En av många fascinerande is-skulpturer.
.
Här går det att läsa mer om Kemin lumilinna.
.
.
Som de flesta unga damer är jag rätt svag för choklad. Måste bara visa vad jag och gubben åt på hotellrummet på kvällen. Är man annars svag för Baileys så var denna choklad rena drömmen. Tyvärr köpte jag bara en platta.
.
Sen skulle vi ju hem körande i vårt "vackra vinterland". Dåligt före minsann och ärligt talat, detta med vinter och snö... HE BYRI RÄCK TILL NU!!! (Det börjar räcka till nu!)

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Oj, har ni också varit ut och kört i det där ovädret! men härligt har ni haft det märker jag. Det finns mycket att se i det här landet, verkligen! Nu vill vi se solen eller hur? Ha det bäst! ♥

Birgitta sa...

Vad härligt att åka på spa och komma hem som en ny människa! Tror alldeles säkert att du njutit där av att få vara lite lyxig.
Visste inte att det fanns snöhotell i Kemi. Det såg väldigt fint ut där. Det är mycket man lär sej av att blogga.
Ha det!
Kramis Birgitta

Livet på Vestergård sa...

Vi har ibland pratat om att besöka snöslottet i Kemi. Det måste nästan vara magiskt att gå där, tänk att allt är gjort av is.
Vi hade också en Ikearesa inplanerad den här veckan men nu har vi helt skippat den. Tycker att vädret inte inbjuder till några längre färder längs vägarna.
Men vi hoppas på lite sol till helgen i alla fall!
Ha en fin dag!

Lilla Kullan sa...

Helt underbart fint alltså.:-) Kram Stina

AnnHelen sa...

Hej!

Va härligt ni har haft det, bra att ni slapp iväg..vi hade ochså tänkt ta en tripp till samma ställen, men R blev förkyld, och nu har jag och gubben ochså ont i halsen, det är ju mera en regel än undantag att bli sjuk då man planerar resa.. Och snön ja.. pthui och tvi, vi är snart insnöade efter att taket skottats, meterhöga drivor utanför fönstren, he räcker verkligen till nu!! Men nu skiner solen, så njut av resten av sportlovet!
kram,
-A-