tisdag 9 november 2010

Vid ytterdörren

Det har blivit vinter kära vänner, vare sig vi vill det eller ej. När man tittar på väderleksrapporten för de närmaste dagarna utlovas det bara mera snö. :o(
Jag pysslar på här hemma när jag har ledig vecka med allt möjligt, vågar man ens skriva att man gör julförberedelser ännu, men det gör i alla fall jag. Troligen kommer jag att ha mycket jobb och inga lediga veckor före jul, så det gäller att passa på nu.
.
Jag höll till på gården en stund på förmiddan och satte upp utelampor i våra tuijor framför huset. Tänkte det kunde vara smart innan det blir mera snö. Lysa får de också göra fastän det är flera veckor till advent, men det är ju nu som det är mörkt och trist. "I don´t give a damm" vad bysborna må tänka. ;o)
.
På ytterdörren hängde jag upp ett hjärta som jag snurrat ihop av lite lingonris. Sånt pyssel är ju så roligt, billigt och enkelt.
.
Vid trappan står också älskade gubbens nytillverkade kvast. Under älgjaktspassen har han roat sig med att göra en ordentlig sopkvast. Det är en njutning att sopa nysnön med en sån, den gör så fina spår och då är den ju mycket finare än en köpt kvast.
.
Imorgon skall jag få besök av mina kära symöteskompisar. Nåt gott ska jag bjuda på och det kommer troligen mitt nästa inlägg att handla om.
.
Ha det så bra!

10 kommentarer:

AnnHelen sa...

Hej! En sån lingonkrans skulle jag också behöva få ihop, men gubben var inte så intresserad när jag skulle ta hem ris från skogen, han minns hur det såg ut i huset när jag för några år sen tillverkade riskransar..det hälpte inte fast jag lovade städa efter mig.. :)
Jag har haft lampor i tuijan redan i en månad, det behövs ju ljus i mörkret precis nu!! Ha det bra,
kram,
-A-

Gudrun sa...

Hej!
Du gör rätt i att sätta belysningen i tujorna nu, det är ju inte lätt om det blir mer snö och kallare. Det är som du säger, det är nu vi behöver mys ljusen. :
Fin krans och makens sopkvast var riktigt fin.
Önskar dig en trevlig dag.

Livet på Vestergård sa...

Julförberedelser ska man börja med när man har tid så har man tid att njuta sen när det blir december :) Fint hjärta du gjort!
Kram Kicki

alegni sa...

fin krans och fin kvast! ni är händiga båda två!
jag fick en åthutning av sönerna idag - de vill inte se julpynt än, påstår de. hur ska vi kunna komma överens...?
ska bli intressant att höra vad du bjöd på :)

Nette Cecilia sa...

det är nog bra att börja i tid så att allting säkert blir färdigt det finns ju så mycket annat att gör sen tex att njuta ,kram Nette

Louise sa...

Sött hjärta! ja och gubbens kvast var det heller inget fel på ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Gillar väldigt mycket både kransen och kvasten. Det ser hemtrevligt ut.
Kram

Anelias hantverk sa...

Vilken härlig kvast som jag minns att min mor alltid hade vid trappan! Visst kan man börja med jul redan den blir ju så kort i år!
Lycka till i mitt lotteri!
Ha en bra dag!

Lyckoslanten sa...

Väldigt smart av dig att fixa ljusen allaredan! Fin krans och kvasten var ju ett bra pyssel av gubben din! Hoppas symötet blev lyckat! :o)

Vform sa...

Hej!
Har faktist hunnit hämta både lingonris och mossa förrän snön täckte allt!
Nu gäller bara att få tillverkat det jag tänkt!
Sött hjärta och mysigt med kvasten :)
Vi hade syjuntakväll i gårkväll ... nio stycken!
God fortsättning!