lördag 20 november 2010

Julkort och en award

Hej alla!
Va skönt, det är lördag och ledigt. Skall snart göra en sväng till vår stad, för de har julöppning. Men först blir det ett blogginlägg.
.
(Ps. Ni som brukar få handgjorda julkort av mig ska kanske blunda nu.) ;o)
.
Jag har pysslat ihop ett antal Tilda betonade julkort som några utvalda ska få. Att göra till hela släkten och alla vänner och bekanta sådana skulle jag inte hinna, men de som jag vet att uppskattar ett handgjort kort ska få ett. Resten får köpta julkort.
.
Hur gör ni med julkort, lägger ni ner nån tid på sådana? Många verkar se det som ett stressmoment och skickar iväg dem i sista minuten efter att de hastigt krafsat ihop alla adresser på dem. Några gånger har jag fått julkort där avsändaren glömt att skriva sitt namn. :o)
Att önska släkt o vänner god jul på dagstidningarna tycker jag verkar opersonligt och jag orkar aldrig läsa de annonserna. Visst är julkortstraditionen värd att uppehålla och inte ersätta den med annonser, elektroniska julkort och sms.
På några av mina julkort har jag använt ett bakgrundspapper med God Jul o Gott Nytt År-text på olika språk. Här är länken där du kan printa ut pappret. (Du som ej förstår finska kan jag upplysa om att du ska öppna: Koristepaperi "Hauskaa Joulua".) Om man printar på annat än vitt papper blir det fint att använda på t.ex. små julpaket. En gång dekorerade jag tändsticksaskar med detta papper, titta här.
.
Nu har jag blivit ärad en award av en ny bloggvän, nämligen Gudrun med sin fina blogg Gudruns Keramik. Tusen tack kära du!
Hon gör helt otroliga saker i keramik så titta gärna in till henne. Just nu har hon också en utlottning på gång av ett fint keramikhjärta hon gjort.
.
Med awarden följde att man ska berätta sju saker om säg själv, så här kommer nu sju saker om mig:
1. Min favoritfärg är grön och har varit det enda sen jag var en baby.
2. Jag tycker inte om skidåkning, har nästan fobi för det!
3. Samma gäller ormar, finns det nåt obehagligare djur.
4. Däremot gillar jag att fiska och tidigare har jag deltagit i fisketävlingar , t.o.m. på FM-nivå!
5. Men jag äter inte strömming, nej fy vad beniga de är!
6. Däremot hör lutfisken till en av mina favoriter på julbordet.
7. Jag är jättebarnslig, har det månne nåt att göra med att jag jobbat med barn i över 20 år?
.
Där var mina avslöjanden som säkert får mig att framstå som en mycket konstig prick. :o)
Nu borde jag föra vidare awarden till sju personer, men det klarar jag inte av. Tycker att de flesta av mina bloggvänner har haft denna award redan och jag hittar inte sju stycken som inte fått den. Så alla ni som inte berättat sju saker om er själv, varsågoda, ni är utmanade!
.
Önskar er en riktigt fin helg!

11 kommentarer:

Majsan sa...

Hejsan!
Första gången jag kikar in här hos dig.... jättetrevligt =)
Visst är det roligt att göra julkorten själv! Förra året gjorde jag i samma stil som de du visar här. I år har jag inte börjat ännu... hög tid, känns det som. Det tar ju sin lilla tid att fixa och trixa, men alltid lika kul. Roligast är nog att höra hur glada alla blir när de får julkorten =)
Nu ska jag kika vidare här hos dig.
Önskar dig en riktigt fin helg!
kram

Maleviks Rosenträdgård sa...

VILKA FINA :)

Missa inte
SATURDAY SHOW OFF
Välkommen att vara med
Håkan

Louise sa...

Så söta julkort du har gjort! Jag håller med dig, äkta julhälsningar ska det va!! :) tack för länken också till papperet, den ska jag använda.

Monica sa...

Tack för kommentaren hos mej, det var bra, så hitta jag tillbaka till din blogg. Mina God Jul bokstäver är så fina, är verkligen nöjd. Och den här gången skall jag använda pappers länken till... ja jag vet inte ännu :)

Livet på Vestergård sa...

Julkort tycker jag att man kan sätta lite tid och tanke på. Jag är alltså ingen anhängare av annonsering i tidningen :)
Jag har nästan alltid gjort egentillverkade julkort, men i år har jag faktiskt köpt de som jag ska skicka iväg.Finns det förresten något roligare än när man får julbrev med julkortet!
kram Kicki

Vform sa...

Hej Monica!
Jo det är en tanke att alla ska få et "hemmagjort" julkort :)
Fastän jag gör själv vill det ibland mest bli "köpta"!
Nåja ... kanske hälsningen är det viktigaste!
Dina är Jättefina!!
Hoppas bacillerna farit sin kos ...

Gudrun sa...

Vilka underbara julkort du har gjort, jättefina. :)
Tycker också mest om den vanliga postgången, en väldigt mysig tradition.
Delar din inställning till strömming och ormar.
Det är bra att man har kvar barnasinnet. Livet behöver ses utifrån ett skämtsamt och roligt perspektiv, det är nog så allvarligt och jobbigt ändå.
Tycker du verkar vara en mycket sympatisk person.
Kram till dig.

Moster och jag sa...

Jätte fina julkort du gjort. Jag håller också med dig att annonsera är verkligen opersonligt, de orkar jag inte heller läsa. Till min jul hör att sitta i lugn och ro och titta på julkorten vi fått.
De senaste åren har jag skickat till de närmaste julkort med foto av barnen. Men nu börjar de vara så stora så de har gått i strejk. Vet ej vad jag skall knåpa ihop i år.

Nyanser av vitt sa...

Hej
Vilka fina kort du pysslat fram.
Kul att du är med i min utlottning
Kram Agneta

Annies Blå sa...

Hej! Vad roligt att du vill vara med i min tävling, och grattis till awarden som du fått! Dina julkort är jättefina, härligt med Tilda inspiration :)!
Kram/Annie

Lyckoslanten sa...

Hej Monica! Du har vunnit hos mig! Nu får du välja sax bland dem alla! ♥