fredag 19 augusti 2011

En godbit

Hej alla vänner!

Fredagen till ära skall jag bjuda på en riktig godbit:

De flesta av er associerar säkert till choklad när ni läser Fazer, men nu är det inte en ätbar godbit det handlar om. Nej, nånting ännu bättre enligt min mening.


Äntligen har en av mina största önskningar gått i uppfyllelse. Jag har blivit ägare till ett eget piano! Jag är uppvuxen i en familj som alltid älskat musik. Vissa påstår att jag kommer från en musikalisk släkt och det stämmer kanske om jag riktigt tänker efter. Ganska många duktiga sångare och musiker finns det . Tänker speciellt mycket på min nyligen bortgångne pappa som älskade att spela piano. Han om någon hade det som kallas för gehör. Psalmboken var hans favoritsångbok. Han vek upp psalmtexten utan noter och började spela rakt av!


Själv har jag spelat piano sen barnsben, eftersom det varit ett instrument som alltid funnits till hands. Pianolektioner har jag hunnit med och i något skede lärde jag mig också spela lite gitarr.

Nu har jag plockat fram mina gamla noter och märker att färdigheten rostat en hel del, men övning ger färdighet sägs det ju. :)
Storasyster är också lycklig över pianot. Hon har tagit pianolektioner sedan åk 1 och skall nu fortsätta på sitt femte år. Hon verkar ha musikaliteten i blodet hon med.

Här ser ni att pianot är vitt. Inte så vanlig färg på ett piano, men säkert en önskedröm för många. Som ung drömde jag om en vit Yamaha flygel och detta är nog det närmaste en sån jag någonsin kommer.

Trevlig helg på er alla!


11 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Grattis till ett underbart piano!
Jag avundas alla som kan spela olika instrument.
Trevlig helg!

Nette Cecilia sa...

Grattis till det fina pianot ,tänk den som kunde spela ,kram Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket vackert piano! Och du är säker på att det inte är gjort av choklad? Nej, bättre upp!
Tänk om man ändå kunde spela piano eller annat instrument, men tyvärr är jag verkligen helt tondöv, men uppskattar ändå musik nåt oerhört!
Agneta kram

Anonym sa...

Vau,va fin !!!! Nästa gang ja komber ti ska du spela "ballade pour adelide" ( elder va e nu heiter..;) ) åt me...
<3 T.

Vform sa...

Hej Monica!
Grattis till dill fina piano!
Härligt att få en dröm uppfylld!
Vår yngste son (30 i höst...)är enda som kan spela i vår familj...också på gehör!
Beundran från mig som inte kan, tyvärr!
Riktigt trevliga spelstunder till ER!
Kram Vivan

Lyckoslanten sa...

Men så trevligt! Det där vackra vita pianot är du verkligen värd! Jag har ett piano i mitt föräldrahem och vårt svarta här hemma. Nu ska du spela av hjärtans lust, det gör jag ofta när helst andan faller på! ♥

Margot sa...

Men vilket vackert piano, klart mycket bättre än det ätbara Fazer:) Vi hade ett piano när jag växte upp men jag är tyvärr inte så musikalisk så jag lärde mig aldrig spela, trots det så älskar jag musik! Hoppas du får många sköna stunder med ditt fina piano!
Kram

Moster och jag sa...

Trevligt då en dröm går i uppfyllelse.
Själv är jag så omusikalisk som nån kan bli.
Stort grattis till ditt nya vackra piano!
Kram Maj-Gun!

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att du fått ett piano. Vi hade ett piano ett tidevarv men p.g.a utrymmesbrist blev det att föra bort det. Själv spelar jag inte men jag njuter av när mina barn spelar och sjunger :)
Man mår bra av musik!

Fiffiga Systrar sa...

Vilket fint piano!! Jättefint att det var vitt!

Jag har ett piano, dock har jag varit så dålig på att spela på det de senaste 10 åren så jag har nästan tappat allt. :-( Det var inte som att lära sig att cykla märkte jag... det sitter inte i på samma sätt.

Men, som du säger... övning ger färdighet. Kanske dags att ta tag i det igen?!

Ha en fin tisdag!

Kram Elin - Fiffiga Systrar

Black Iris sa...

Är det något jag önskar så är det att jag hade lärt mig att spela instrument. Skulle vara så roligt att kunna det.
Grattis till ditt vackra instrument i alla fall..

Kram Maidi