lördag 13 augusti 2011

Trädgård och caravanlivHej och hälsningar från en skön helg vid husvagnen! Ja det är faktiskt första gången jag har med datorn hit och gör ett inlägg. Vi provkör en typ av "mokkula" va sjutton hette de nu på svenska, har hört nåt bättre ord än nätsticka nån gång. Här ute i periferin verkar mojängen fungera utmärkt, men på hemmaplan som är mera centralt finns ingen täckning. Vädret är super, soligt och lagom varmt, vattentemperaturen ligger på 18 grader. Har ju hunnit jobba ett par veckor ren, men nu känns det som om semestern var tillbaka.Att ha en husvagn som sommarvilla innebär att trädgården där hemma skall sköta sig själv ganska långt. Klippa gräsmattan är ett måste minst en gång i veckan. Några blommor som krävt daglig vattning har jag överhuvudtaget inte. Bara buskar, perenner och ett par pallkragar har jag som jag planterat sommarblommor i. I år blir det inte lika stor äppelskörd som vi hade ifjol.
Caravanlivet är den bästa avkoppling man kan unna sig. Det enda måste man har är att koka mat, diska efteråt och ibland komma ihåg att tömma toaletten och gråvattnet. Resten av dagen är enbart fritid. Inga störningsmoment lik de man har hemma när man är ledig. Skönt att ibland vara helt uttråkad och vila upp det limbiska systemet (ett nytt ord jag lärde mig på en kurs igår! :)
Va tycks om gubbens fina cykel som han har här vid vagnen? Lillasyster gillar trampbilarna vid lekparken, medan storasyster har en massa kompisar som hon yr runt med på campingen. Snart blir det igen bastu och simning och efter det ett vinglas i förtältet med gubben. Sedan är det bara att vänta på att augustiskymingen skall infinna sig så man kan tända alla mysiga ljus. ;-)


Sist idag visar jag denna fina lekstuga som vi såg på en annan camping i somras. Supersöt med baklampor som till och med lyste!


Önskar att ni får en lika avkopplande helg som jag!5 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Det låter som om ni har ett skönt semesterliv där vid husvagnen.
Det vackra vädret välkomnar vi varmt tillbaka !
Kram Kicki

Anelias hantverk sa...

Så mysigt ni har det med husvagnssemester!
Ha det riktigt skönt!

Nette Cecilia sa...

Livet på en pinne brukar jag säga att det är här i skärgården ibland fungerar det bra o ibland inte alls.kramis,Nette

Vform sa...

Åh, vilket härligt Caravanliv ni har! ... och säkert behövs cykeln ibland ;)
Ha en skön fortsättning ...
Kram V

Black Iris sa...

Det här låter verkligen fantastiskt avkopplande. Så härligt..
Vilken superfin lekstuga också..

Kram Maidi