onsdag 18 april 2012

Aj aj...!

 (bild lånad från nätet)
Hälsningar från en grinig Monica som är sjukskriven med en ond rygg. Diagnos: lumbago dvs. ryggskott som det heter på svenska. Fysio-behandling fick jag i måndags som tog bort de mest akuta kniviga smärtorna. Stora doser ibuprofen, streching och promenader gäller så jag tillfrisknar så fort som möjligt. Vill bara stå, gå eller ligga, inte sitta! 
 Men varför klaga - våren är ju här, åtminstone tror mina krokusar det där de sticker upp ur snön. Här har kommit närmare 10cm nysnö det senaste dygnet. Grr, va uppmuntrande!  Tur att vi har vinterdäcken kvar på bilarna.
 Med mitt gående och travande här hemma har jag haft tid att spana in lite fåglar vid fågelbordet. Nötskrikorna gillade inte hackspetten som stal deras mat. Blåmesarna vågade sig inte fram innan de större släktingarna gett sig av.

 
Har skaffat mig ett sk.magnethjärta som ska va bra mot diverse smärtor. Mitt ryggskott kan det inte bota, men kanske nåt annat om man tror hårt på det!? Någon med erfarenheter?


10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Ja nog var det en chock att titta ut idag ,synd med din onda rygg min man brukar ha ryggskott ibland .Jag har ont mest varje dag tack vare min artros i ryggen .hoppas tillfrisknande går fort ,kram Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Och här sitter jag med en högeraxel som har knutit sig på nåt vis. När jag skulle skruva i dom sista skruvarna igår i mina odlingslådor knöt det sig fullständigt. Och det gör så ont.....attans...men vi får kämpa vidare!
Agneta kram

Vform sa...

Oj, nej, ryggskott är inte roligt!
Hoppas det ger med sig fort nog ... kanske stenen hjälper i alla fall :O)
Fina bilder!!
♥-KRAM till DIG!

Vardag och flärd sa...

Ryggskott är smärtsamt, hoppas det lättar snart!
Kram Eva

Moster och jag sa...

Krya på dig, Monica!! Ja... det är verkligen inte roligt med ryggskott. Hoppas det ger med sig snart.
Kanske hjärta-stenen kan hjälpa.

Och solsken skulle inte sitta dåligt heller...
Kram Maj-Gun!

Livet på Vestergård sa...

Ryggskott är inte kul. Hoppas att det ger med sig fort! Nu lyser solen i dag, men man vet inte när den kommer nästa gång. Lite sol och vårvärme skulle sitta fint nu.
Kram Kicki

Gudrun sa...

Hej Monica!
Så tråkigt att du har problem med ryggen. Inte kul.
För två, kanske tre år sedan hade jag ryggskott då fick jag tips av min sjukgymnast. Han är riktigt duktig på att lära människor att kunna förebygga problem och hjälpa sig själva. Han rekommenderade mig att stå rakt, lätt böjda ben, höfterna stilla framåt, håll ut armarna och vrid sakta åt höger, sedan åt vänster, mycket medveten och lugn rörelse, det skall inte göra ont. Den mobiliserar hela ryggraden. Du kan ju testa den när du är bra. Den rörelsen gör jag 30st varje dag plus situps och kuta och svanka rörelser och har inte haft problem med ryggskott sedan dess. "peppar peppar".
Hoppas den kan hjälpa dig också. :)
Kram till dig.

Margot sa...

Ryggskott är inte kul att drabbas av hoppas du kryar på dig snabbt!
Ha en fin helg!
Kram Margot

Anonym sa...

Vilken mysig och hemtrevlig blogg:) Jag tänkte följa men hittar varken facebook eller twitter hos dig??

Vill du ha lantlig inspiration samt delta i en tävling, då kan du kolla in min blogg.
Ha en kanonvecka.

LOVE Maria på inredningsvis

Lyckoslanten sa...

Hoppas att du har blivit bättre i ryggen nu. Det är aldrig roligt att gå med smärta. Själv har jag ont i ryggslutet från och till.
Trevliga fågelbilder du visar!
Ha en skön helg! ♥