fredag 8 januari 2010

Lillasysters rum

Nu börjar julen vara bortstädad hos oss och det skall bli skönt att återgå till vanliga veckor nästa vecka. Ordentlig kyla har vi haft i flera dagar nu. Igår kröp termometern ner till - 31, usch och fy va kallt!
Nu har det varit ypperligt att ta itu med olika projekt inomhus.
Mina Tilda-projekt är på god väg. Har sytt färdigt flera kroppar och nu kvarstår det roliga , nämligen att sy kläder och designa deras utseende.
.
Äntligen har vi tagit itu med lillasysters rum. Redan under hösten målade jag upp den utdragbara sängen som även storasyster haft. Den har varit träfärgad och nu blev den vit. Lillasyster sover visserligen i sin spjälsäng i vårt sovrum ännu om nätterna, men nu kan hon ta sin dagssömn i sitt eget rum. Vi konstaterade också att vi inte behövde nåt skötbord längre, så vi skruvade bort överdelen och har den bara som en byrå numera. Skönt att hon nu är så stor, men sorgligt på samma gång. Nu har vi inte nån baby i vårt hus längre!
.
Bild på sängen när den stod i garaget innan målning.
.
Nu är sängen vit och fin. Prylar och leksaker finns minsann i detta rum och för det mesta är de utspridda i hela huset, ja ni vet väl hur det är ni som har barn...
.
En liten skymt av före detta skötbordet. Väggarna i lillasysters rum är soligt gula med en Nallepuh-bård. Storasyster sov ju här förr och färgen börjar vara nött och borde målas om, men lillasyster gillar ju Nallepuh. Låter väggarna vara ett par år ännu innan vi målar eller tapetserar dem i nåt ljusare.
.
Trevlig helg till er alla!


1 kommentar:

Louise sa...

javisst är det litet vemodigt på samma gång som det är skönt när barnen börjar bli stora och klarar sig själva. Ha en skön helg! Jag har förresten också Tilda-projekt på gång :O)