tisdag 6 juli 2010

Återvinning

Värmen fortsätter att hålla i sig och skönt är väl det. Nu har min pion slagit ut i blom för första gången. En stor blomma har den, men under kommande år hoppas jag på fler när den växt till sig. Helt underbar är den och sprider en ljuvlig doft. Minns att vi hade precis likadana i mitt barndomshem tidigare.
I mitt bloggnamn finns ju ordet pysslar och jag tycker inte riktigt det uppfyllt det namnet den senaste tiden. Bloggar ju om allt annat än pysslande också. Här kommer lite pyssel i alla fall. Har samlat på mig kaffepåsar en tid och länge menat fläta en korg av dem, men aldrig har det blivit av. Igår började jag söka lite mönster på nätet och försökte klura ut det bästa sättet att göra en sån. Här och här hittade jag fina idéer och kombinerade dem.

Resultatet blev riktigt hyfsat. Gubben sa att han tänker använda den som bastuväska vid husvagnen. Perfekt för en handduk, simbyxor och en öl. Han har nämligen inte velat använda min Tilda-väska som jag har vid vagnen. :-D
Storasyster däremot tycker att min nya korg är en "tantväska". Passar mig perfekt med andra ord, för en tant har jag varit länge redan (på jobbet).
Packat och klart. Beachen here I come!
.
Njut av solen och värmen så länge den varar!.

Kramar


12 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Vilken fin korg du har gjort! Jag har sett dessa på många marknader men inte förstått hur man kan fläta och göra såna. Tack för infon! Fanns även liknande små handväskor i modevärlden såg jag på mässa i Danmark, så de passar även för icke tanter :)
Ha en skön dag!

AnnHelen sa...

Noo er tu så händå ååv de!! :) Ha det så njutigt i sommarvärmen! Vi skulle måsta hinna med en träff ochså, flickorna skulle ju tycka om att leka tillsammans en stund.
Kram,
-A-

Lyckoslanten sa...

Påminner mig om somrarna när jag idkade näverslöjd1 Av kaffepåsar har vi sytt väskor i skolan. Njut nu på beachen, i bastun etc. med er nya tantkorg! ;o)

Louise sa...

Borde ta vara på din idé och sy en kaffekass i flätteknink. jag har hittills bara sytt "vanliga kaffekassar". Förstår att din man inte vill använda din Tildaväska... Den är supersöt och romantisk med sin vackra ros!!

Birgitta sa...

Vilken fin korg du flätat och det passar att mannen din får den, så kan du ha din fina Tildaväska.
Ha det riktigt gott.
Kram Birgitta

Livet på Vestergård sa...

Så fin den blev din nya korg! Det där har jag faktiskt inte provat på.
Hälsningar från en annan tant!

Maleviks Rosenträdgård sa...

Fin Pion....och väldigt pyssligt :)
Håkan

Snäckskalsdalen. sa...

Men vilken fin korg! Av kaffepåsar.....är det innerpåsarna man tar vara på då, eller? Jag blir alldeles pysselsjuk när jag ser det.
Och pionen ska vi bara inte prata om, så underbar.
Agneta kramar

Poppylinda sa...

Vilken fiffig idé! Tack för att du deltar i min utlottning, du får givetvis två lotter. Jag ska helt klart spendera lite tid och kolla runt i din blogg! Så mycket kul!

Black Iris sa...

Det är just sånt här som gör bloggandet så underbart.
Vilken superläcker korg du fått till av så gott som gratis material.
Mina jobbarkompisar förstår sig inte på mig när jag samlar på än det ena och än det andra. Oftast kan man använda nästan vad som helst till något finurligt.
Jättefin blev den:

Maidi

StrandviksVillan sa...

Jag har gjort två försök med pioner jag fått av mor, men det har inte lyckats... Får göra nytt försök nästa sommar, eller kanske plantera en ny redan i höst.
Min mamma pysslar också med kaffepaketsväskor.

Så skönt att ha en permanent plats för husvagnen och inte behöva flytta på allt hela tiden.

Ha det fortsatt skönt i värmen!

Käranån sa...

Din kaffekorg är fin! Den passar ju till bastu/bad-väska och till mycket annat. Bra med återvinning!