lördag 24 juli 2010

Semesterresa (del 1)

Hej alla goa vänner!
Det känns som om det vore jättelänge sen jag engagerat mig i bloggvärlden sist. Skall bli roligt att få läsa vad alla ni andra hållit på med. Vi har varit på vår planerade husvagnssemester i över en vecka och nu är vi hemma igen. Underbar resa har vi haft med jättefint väder. Mycket sol och bad har det blivit på varierande ställen.
Bilden ovan är från Merikarvia.
Nedre bilden en nästan tam and vid Kangasjärvi.
.
De första tre dagarna av resan var bokade för gubbens stora fritidsintresse - flugfiske!
Eftersom hela familjens fritid till viss del styrs av detta intresse tänkte jag skriva lite mer om det i detta inlägg. Nu tänker säkert många av er, nämen så trevligt att mannen kommer hem med färsk fisk nu som då. Näpp tyvärr, för här handlar det om tävlingsfiske på FM-nivå som följer principen "catch and release" (fånga o släpp lös). Längden på fiskarna mäts innan de släpps tillbaka.
Hemma har vi här och där lite prylar som påminner om flugfiskeintresset.
.
Under vår resa deltog gubben i flugfisketävling från flytring. Från vaddå...? antar jag att flera av er tänker. Nedan ser ni lite vad det handlar om. Den påminner om en halv gummibåt som de sitter och fiskar från. Inga åror har de, utan tar sig fram sparkande med grodfötter! Hi,hi... visst ser det lite lustigt ut. :o)
I augusti blir det FM, men då handlar det om vanlig flugfiske från land och båt. Gissa vilka förberedelser ligger bakom, både med att träna och binda de rätta flugorna!
.
Nu vet ni hur vår semesterresa har börjat. Fortsättning följer så småningom och kan avslöja att nåt mer fiske blev det inte!
.
Kramar2 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Jaha det var fiske som gällde där! ;o) Visst finns det väl många olika intressen att brinna för! Få se då vad det blir sen! Ha det gott! ♥

Moster och jag sa...

Olika intressen vi har, förstår att det inte är lätt att flugfiska.
Min gubbe gillar också fiske men han har aldrig provat på flugfiske.
Önskar Lycka till åt din gubbe då det drar ihop sig till FM.
Ha en skön dag!