tisdag 27 juli 2010

Semesterresa (del 2)

Här kommer fortsättningen på vår semesterresa. :o)
Vi slutade i Merikarvia förra gången och därifrån fortsatte vi till en helt obekant stad för oss, Nystad. Det var en trevlig stad med mysiga restauranger och caféer vid båthamnen. Det är ju caravanlivet som gäller för oss och vi bekantade oss med en trevlig camping en bit utanför stan. Den finska dialekten i dessa trakter är ganska skojig. Dessa skyltar fanns på bastudörrarna! :-D
.
Från Nystad körde vi vidare till en av de finaste städer vi har i Finland, Nådendal. Där blev det promenader i gamla stan och längs båthamnen vid Kaivohuone. En gammal man som liknade en fiskare satt i en båt och sålde sina hantverk. Musikanter satt och spelade fin musik som höjde stämningen ytterligare. Innan vi åkte till campingen i stan besökte vi kyrkan.
Det stora korset fanns vid vår camping. Det hade rest till minne av alla inom flottan som hade stupat i kriget. .
På campingen var det underbart. Vi hade fin utsikt över vattnet och farleden. Vi visste om att "Rouva Presidentti sekä Pentti" var på plats vid Gullranda när flaggan var i topp. De hade även statsbesök av Rysslands president Medvedev dessa dagar vi var där. Från campingen kunde vi också se det fina sällskapet komma förbi i en "liten" motorbåt som var eskorterad av en massa militärbåtar. Just då hade jag inte min kamera inom räckhåll! Grr...
.
Från ett slott till ett annat...
Vårt resmål var förstås Muminlandet!
Glädjen var i topp när lillasyster (också storasyster) fick träffa alla Muminfigurerna!
Alltid är det lika roligt att åka dit, fast trängseln där kan bli enorm. Vi var smarta och var på plats genast de öppnade och flickorna hann hälsa på alla Mumintroll innan folkmassan anlände.
.
Vi sa hejdå åt Nådendal och körde vidare mot Tammerfors. En natt sov vi på en konstig camping som inte hade nån vidare standard. Konstig var den för att de hade gjort en bastu i en husvagn! En tältbastu hade de också nånstans såg jag på en skylt.
Vi shoppade en dag i Ideapark. Där hade de nån typ av legoutställning. Här har vi Indiana Jones byggd i lego.
Till sist blev det Ikea, där vi bl.a. hittade vi en hylla till lillasysters rum. Sen blev det hemfärd för vem kan bo i husvagn om där är en stor nerpackad hylla mitt på golvet! :o)
Enjoy the summer!
.
Kramar


7 kommentarer:

Moster och jag sa...

Härlig semester resa ni varit på. Mumindalen besökte vi också för flera år sen. Det var så spännande för barnen.
Vi bodde också på den campingen då. Tyckte så bra om den så det har blivit flera gånger.
Nådendal är verkligen en härlig stad. Gillar gamla stan och hamnen.
Ha det gott!

Lyckoslanten sa...

Vilken fin resa ni fick! Vi har aldrig besökt Muminvärlden även om vi har varit i Nådendahl. Muminmuseet i Tammerfors har vi besökt när sönerna var mindre, men jag antar att de hade vuxit ur Mumin när temaparken byggdes. Ikea i Tammerfors skule jag gärna besöka också!
Ha en dag!

alegni sa...

vad mycket ni hunnit uppleva på er semester! det är nog behändigt med eget hotell vart man än åker :)

Anelias hantverk sa...

Så fin resa ni gör! Jag besökte samma ställen i fjol så det är roligt att se foton därifrån.
Ha en härlig utfärd!

Livet på Vestergård sa...

Så mycket fint ni fått uppleva och se. Mumindalen har vi också besökt medan barnen var små.Nådendal är verkligen en fin stad.
Kram Kicki

Black Iris sa...

Vilken underbar tripp ni varit ute på. Jag har aldrig varit österut i Sverige ens en gång och jag har hört mycket om de tusen sjöarnas land så det skulle jag vilja uppleva .

Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Så klart det måste finnas ett Muminland! Härligt!
Agneta kram